Leer Zakelijk Tekenen

Breng jouw boodschap helder, snel en inspirerend over door het zélf te tekenen!

vier poppetjes met allemaal een pen en potlood

Zakelijk tekenen, zo’n handige en leuke skill om onder de knie te krijgen.

En niet alleen om mooie plaatjes te maken! Nee, het is een manier om duidelijker te communiceren! Door te tekenen breng je informatie helder over, waardoor jouw ideale klant je nóg beter begrijpt en eerder zal overgaan tot actie. En wie wil dat nou niet?

Mijn training is echt iets voor jou als JIj de kracht van zakelijk tekenen zelf wilt inzetten binnen jouw bedrijf

jij ingewikkelde ideeën behapbaar, duidelijk en eenvoudig wilt maken door dit om te zetten in beeld.
Je wilt opvallen tussen je concurrenten door leuke tekeningen die jouw boodschap kracht bij zetten en versterken. En dat wil je zelf doen!
je denkt dat je helemaal niet kunt tekenen, je tekenen heel leuk vindt en alles er tussen in! Iedereen kan leren tekenen namelijk 🤩
icoon poppetje op potlood vliegend

In deze online training leer je in 2 weken op een leuke en laagdrempelige manier zakelijk tekenen

poppetje van scherm spatten

Praktisch aan de slag

Ik laat je de kneepjes van het vak zien. Jij maakt lekker tekenvlieguren. Leren door echt te doen dus!

poppetje tekent een tekening illustratie
Concrete tekentips
Zo weet jij hoe je werkelijk waar álles wat je maar kan bedenken op een hele simpele, snelle en herkenbare manier op papier krijgt.
poppetje springend op toetsenbord laptop
Gezellige community
Hier kan nog een tekst van ongeveer zoveel woorden zodat hij evenlang is als het blokje ernaast.

Wat kost dat precies?

De investering voor deze skill voor life is nu slechts 247 exclusief btw!

poppetje die blauwe pen vasthoudt

Dit is allemaal inclusief

4 Live Workshops via Zoom op dinsdag 31 oktober, vrijdag 3 november, dinsdag 7 november en vrijdag 10 novembervan 9:30 – 11:00. Tijdens de sessies kijk je mee op mijn papier én teken je zelf ook direct mee. Lekker actief dus!
Kun je er niet live bij zijn? Geen zorgen, je krijgt dezelfde middag nog de replay die ook net zo goed te volgen is wanneer je het terugkijkt!
Een gezellige Facebook community om je tekeningen te delen, elkaar aan te inspireren, vragen te stellen en feedback te krijgen
Inclusief tekenpakket & wekelijkse tekenopdrachten zodat je direct goed aan de slag kan.
Optioneel: Volg de live Masterclass ‘Digitaal Tekenen met Procreate’ op maandag 13 november om 11:oo met dikke korting (27 ipv 67!). Vergeet dan niet het kassakoopje aan te vinken.

Wat kan je concreet na deze training?

poppetje helpt ander poppetje met tekenen

Je weet wat je kan tekenen

Zakelijk tekenen begint bij het vinden van de kernboodschap. Jij leert visueel te denken zodat je precies weet wát je überhaupt op papier wilt zetten.
poppetje tekent op een vel papier

Hóe je dat kan tekenen

Door hele concrete tekentips weet jij hoe je werkelijk álles op papier krijgt. Wat kleuraccenten erbij, en je tekening komt helemaal tot leven!
poppetje tekent op een vel papier

Je weet hoe je het moet toepassen

Ik geef je tips en inspiratie hoe je jouw tekenskills online en offline kunt gebruiken. Zo heb je er ook echt baat bij tijdens je werk.
“Frances had eerder een poppetje voor ons bedrijf getekend dus ik was al groot fan van haar. Maar niet van tekenen. Toch kriebelde het bij mij omdat ik de mogelijkheden wel zag, dus na de bevestiging dat ook -mensen zoals ik kunnen tekenen- heb ik mij direct ingeschreven. Ik kan met zekerheid zeggen dat het een van de beste beslissingen is geweest. En sowieso een van de leukste! Naast het beter worden in tekenen heb ik ook geleerd om op een andere manier te denken, van woorden naar beeld.”
5
Mariëtte Zwaneveld | UX Expert & Webdesigner
Spotlight Webdesign

“Denk je dat je nooit zakelijk kunt tekenen? Think again. Na de cursus van Frances kun je dit echt. Ik vind het onwijs leuk om te doen. Heb er veel aan in calls, bij het uitwerken van een idee, tijdens brainstormen. Je kan het overal voor gebruiken. Heel waardevol om deze skill als ondernemer te hebben. Frances legt alles heel duidelijk uit. En het meetekenen is fantastisch! Ik besloot last minute mee te doen en mijn agenda was al vol met afspraken op die tijden. Ik heb 1 keer live meegedaan en de andere keren teruggekeken. Ik plande dit meteen in mijn agenda in, zodat ik het ook echt deed.”

5
Angela Lodder | Content Expert
Instamarketing Academie

“Het enthousiasme dat je hebt werkt zo aanstekelijk! Je legt alles super duidelijk uit en geeft heel veel tips. Ik ben al een paar avonden zoet met tekenen en uitproberen. Ben heel blij dat ik deze cursus heb gedaan! “

5
Linde | Co-begeleider Centering Zwangerschap
Linde Communicatie
icoon poppetje op potlood vliegend

Oke vet leuk, Wat ga je precies leren?

Workshop 1: Back to basics

Na deze sessie weet jij precies wat zakelijk tekenen wel (en niet!) is, ben jij over die tekendrempel en leer ik hoe je met een aantal basisvormen allerlei iconen en symbolen kan tekenen. Wanneer: dinsdag 31 oktober van 9:30 – 11:00. Dezelfde middag beschikbaar als replay!

Workshop 2: Tot leven brengen

Na deze sessie weet jij precies wat zakelijk tekenen wel (en niet!) is, ben jij over die tekendrempel en leer ik hoe je met een aantal basisvormen allerlei iconen en symbolen kan tekenen. Wanneer: dinsdag 31 oktober van 9:30 – 11:00. Dezelfde middag beschikbaar als replay!

Workshop 3: Maak er een geheel van

Na deze sessie weet jij hoe je je tekening in kan delen en hoe je je tekening verder een geheel kan maken met banners en kaders.  Wanneer: dinsdag 7 november van 9:30 – 11:00. Replay? Zeker weten!

Workshop 4: Alles komt samen!

We gaan een stap verder, dit is namelijk het echte werk! Alles komt hier samen, want je gaat namelijk leren hoe je jouw zakelijk tekenen skills ook écht in de praktijk kan toepassen. Waar begin je? Hoe bereid je het voor? Digitaal of op papier? Wanneer: dinsdag 7 november van 9:30 – 11:00. Replay? Zeker weten!

Optioneel digitaal tekenen in procreate

Procreate is het tekenprogramma voor de iPad dat ik gebruik voor al mijn tekeningen. In deze les laat ik mijn tips & tricks zien hoe je je tekening op kan bouwen, zodat je jouw tekeningen ook zelf direct digitaal kan maken!  Wanneer: maandag 13 november van 11:00 – 12:30. Normaal gesproken 67,- ex btw, nu voor slechts 27! Inclusief replay.

“Het enthousiasme dat je hebt werkt zo aanstekelijk! Je legt alles super duidelijk uit en geeft heel veel tips. Ik ben al een paar avonden zoet met tekenen en uitproberen. Ben heel blij dat ik deze cursus heb gedaan! “

5
Linde | Co-begeleider Centering Zwangerschap
Linde Communicatie

“Frances heeft ons team heel goed geholpen om van een theoretisch onderwerp een visuele weergave te maken. Ze is aanwezig geweest bij een team middag waarin visie-stukken werden besproken. Frances heeft het talent om goed te luisteren, een rode draad ontdekken én dit in een illustratie te vatten. Dit vergt focus, een scherp brein en veel creativiteit. De samenwerking met Frances was heel prettig. Ze is laagdrempelig beschikbaar voor afstemming en meedenken. Los hiervan zijn we ook erg tevreden met het product wat ze gemaakt heeft (praatplaat voor een visie document van een jeugd GGZ team). 5/5 sterren waard!”

5
Kitty | GZ Psycholoog
Youz

“Ik raak maar niet uitgekeken op de prachtige visuals die Frances voor mijn bedrijf gemaakt heeft. Dankzij haar heldere vertaling van mijn 5-stappen formule kan ik mijn klant nu op een toegankelijke manier meenemen in alle stappen op haar reis naar een ontspannen relatie met eten: eetRUST. De samenwerking met Frances is super verlopen, heel vlot en efficiënt. Ik bewonder haar talent om visueel te maken wat ik verteld heb en precies die details mee te nemen in de tekening die ertoe doen. Een samenwerking met haar raad ik daarom zeker aan!”

5
Ineke van Huuksloot | Eetgedrag coach
EetRUSTexpert

Ik ben Frances en ik ben ervan overtuigd dat iédereen kan tekenen

Zakelijk tekenen is niet alleen een ontzettend leuke manier om je boodschap over te brengen. Het is ook nog eens super effectief! En aangezien ik nog heel vaak hoor ‘oh maar ik kan écht niet tekenen hoor’ is er nog genoeg werk aan de winkel! En breng ik met veel enthousiasme, aanmoediging en natuurlijk concrete tips mijn liefde voor zakelijk tekenen aan jou over!

Het is een mythe dat je talent voor tekenen moet hebben om het te leren

Bij zakelijk tekenen gaat het namelijk om het communiceren van abstracte informatie! Niet om als een ware Rembrandt een meesterwerk te maken 😉.

Ondernemers blij gemaakt

besmet met het tekenvirus

poppetjes getekend

Jaaa, ben jij klaar om jouw tekenskills te upgraden? Schrijf je in!

Ben jij klaar om jouw online zichtbaarheid een boost te geven met een set aan persoonlijke en levendige poppetjes? Kies hieronder of je voor het Make it Pop Pakket (keuze uit 5 of 10 poppetjes) of ga voor de Make it Pop Strippenkaart en reken direct af! Vergeet niet het vragenformulier in te vullen die in je orderbevestiging staat en ik neem binnen 3 dagen contact met je op!
5 poppetjes op een rij, het poppetje in het midden staat met handen in zij en valt op door een ander kleur truitje

Nog vragen? Hier vind je de antwoorden

Ik kan niet live bij alle sessies zijn. Wat nu?

Geen probleem! De replay is dezelfde middag al beschikbaar. Doordat de sessies niet te lang zijn (1,5 max per keer) en je vooral zelf aan de slag gaat door direct mee te tekenen is het nog behapbaar én ook leuk om achteraf terug te kijken! Mijn tip: plan deze wel direct in in je agenda zodat je het ook écht gaat doen!

Ik kan echt niet tekenen...kun jij het me dan wel leren?

No worries, als je er open voor staat om te leren dan kan ook jij tekenen! Ook als je ‘geen talent’ hebt. Bij zakelijk tekenen gaat het er namelijk niet om dat we kunst maken. Nee, het gaat erom dat jij op een visuele manier gaat denken en communiceren. Functioneel tekenen dus! Twijfel je toch nog? Stuur een mailtje naar info@franwiththepen.com, dan heb ik een leuke laagdrempelige tekenoefening voor je 😉

Ik ben geen kennisondernemer. Is deze training dan wel geschikt voor mij?

De skills om visueler te denken en ook op een visuele manier te kunnen communiceren is voor iedereen relevant! Bijvoorbeeld door je aantekeningen visueler te maken zodat je tijdens het luisteren beter kunt focussen en de informatie ook langer blijft hangen. Tijdens de training ga ik wel in op bepaalde situaties en voorbeelden die vooral relevant zijn voor ondernemers, zoals het tekenen van je ideale klant of je methode. Maar dit kun je makkelijk omvormen naar een situatie die bij jou past, ook als je in loondienst zit!

"Ik kan al zakelijk tekenen. Leer ik dan wel wat nieuws?"

De workshops zijn echt gericht op ondernemers die nog niet comfortabel zijn met tekenen, we beginnen dan ook echt bij de basis. Uiteraard ben je welkom om mee te doen, want elke zakelijk tekenaar doet dingen weer op zijn eigen manier waardoor je altijd wel weer iets nieuws leert.

Ik wil vooral leren teken als ontspanning en hoef het niet persé in mijn bedrijf te gebruiken. Is deze cursus dan wel nuttig?

Het mooie aan zakelijk tekenen is dat je het op allerlei manieren kan gebruiken; zowel ter ontspanning als voor je bedrijf. Zo stelt het je ook in staat om je gedachten te ordenen, nieuwe inspiratie te krijgen, je aandacht beter vast te houden tijdens het luisteren van een podcast of webinar, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Ik vind jou tekeningen super leuk, maar ik heb geen tijd & zin om het zelf te leren. Kun jij het niet voor mij tekenen?

Wil je (een deel van) je visuals toch uitbesteden? Dat kan natuurlijk ook! Kijk dan eens bij zakelijke tekeningen op maat en vul het contactformulier in.

tekening van een poppetje dat op een laptop de handstand doet