OVER FRANCES BLOMBERG – ZAKELIJK TEKENAAR

Ik help jou met heldere en inspirerende tekeningen die je doelgroep aanzetten tot actie!

vier poppetjes met allemaal een pen en potlood

Op Instagram zag ik zoveel inspirerende kennisondernemers die bezig zijn om de wereld een stukje beter, positiever en slimmer te maken

Maar het viel me op dat er nog weinig gebruikt werd gemaakt van zakelijke tekeningen. Zo zonde! Zakelijke tekeningen zijn niet alleen een leuke manier om je boodschap over te brengen. Maar ook nog eens supereffectief!

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. ja echt!

Zo maakt een tekening abstracte informatie in één klap duidelijk, is het véél inspirerender om naar te kijken dan naar lappen tekst en blijft het ook nog eens een stuk beter hangen.

Het is mijn missie om iedereen de kracht van tekeningen te laten ervaren

Op zo’n manier vragen stellen en analyseren dat ik de kern haal uit jouw verhaal. En hier vervolgens mijn creativiteit op loslaten. Zo vertaal ik jouw boodschap naar een tekening die de juiste snaar raakt bij je ideale klant.

poppetje van scherm spatten
Val op in de massa en vang de aandacht van je ideale klant
poppetje in hangmat op eiland
Maak in één oogopslag duidelijk wat je bedoelt
poppetje springend op toetsenbord laptop
Laat je ideale klant ook écht overgaan tot actie!

Hoi, ik ben Frances en ik ben zakelijk tekenaar!

En oh boy, it feels good om dit te zeggen! Na jaren van tobben besloot ik twee jaar geleden dat het toch echt tijd werd om mijn dromen achterna te gaan en van tekenen mijn werk te maken. Een van de beste beslissingen van mijn leven.

Ik kan eindelijk doen wat ik het allerleukst vind en waar ik ook nog eens goed in ben: Op zo’n manier vragen stellen en analyseren dat ik de kern haal uit jouw verhaal. En hier vervolgens mijn creativiteit op loslaten om dit te vertalen naar een beeld wat voor zowel een ‘Aha!’ moment zorgt als een glimlach.

Ondernemers blij gemaakt

jaar zakelijk tekenaar

“Frances heeft heel snel de essentie weten te pakken van wat ik wil uitstralen en dit vormgegeven in frisse vrolijke en heldere illustraties! De communicatie verliep soepel en vlot, ik raad Frances echt aan om in te zitten wanneer je visueel met illustraties je onderneming neer wilt zetten.”

5
Tessa de Jong | Expert Reizen & Leerplicht
Travelling the Young Ones

“Ik schakelde Frances in omdat ik het model wat ik heb ontwikkeld visueel fijn wilde weergeven. En dat op een luchtige en toegankelijke manier. Het eindresultaat van Frances zorgt ervoor dat je weet wat je kunt verwachten in mijn programma en hoe ontstresst en in balans je eruit komt. Frances schakelt heel snel en prettig. Jammer dat de samenwerking nu al weer voor bij is :).”

5
Soraya Koendjbiharie | Werk Privé balans coach
Work Vacation Vibes

“Frances heeft ons team heel goed geholpen om van een theoretisch onderwerp een visuele weergave te maken. Ze is aanwezig geweest bij een team middag waarin visie-stukken werden besproken. Frances heeft het talent om goed te luisteren, een rode draad ontdekken én dit in een illustratie te vatten. Dit vergt focus, een scherp brein en veel creativiteit. De samenwerking met Frances was heel prettig. Ze is laagdrempelig beschikbaar voor afstemming en meedenken. Los hiervan zijn we ook erg tevreden met het product wat ze gemaakt heeft (praatplaat voor een visie document van een jeugd GGZ team). 5/5 sterren waard!”

5
Kitty | GZ Psycholoog
Youz

Flexibel, snel, analytisch sterk, enthousiast, creatief en aan een half woord genoeg.

Dat zijn een paar typische dingen die je kunt verwachten als je met mij in zee gaat. Ik help jou uit die wirwar aan informatie weer de kern te halen, zodat we datgene in beeld brengen waar het écht om draait, op zo’n manier die helemaal bij jou past!

We brengen in beeld waar het echt om draait. Helemaal passend bij jou

Je zult zien, zodra jij begint te vertellen, begint mijn visuele brein al te ratelen en borrelen er in no time doelgerichte creatieve ideeën naar boven!

Mijn verhaal: van knutselkind tot zakelijk tekenaar

Ik was vroeger echt zo’n knutselkind. Noem een creative hobby en dikke kans dat ik het heb geprobeerd

Theezakjes vouwen? Check. Vilten poppetjes naaien? Check. 3D kaarten maken? Check. En natuurlijk tekenen. Ik was er dan ook van overtuigd dat ik later ‘iets met tekenen’ zou worden.

Met een beta profiel was het voor mij dan ook niet meer dan logisch dat ik aan de TU Delft Industrieel Ontwerpen ging studeren. Maar wat gebeurde daar… Ik raakte ervan overtuigd dat ik helemaal niet kon tekenen! Het tekenen moest ineens gebeuren volgens allerlei regeltjes en ik vergeleek mezelf met anderen die veel beter waren dan ik.

Ik liet het tekenen gaan en stortte me in het corporate bedrijfsleven waarvan ik dacht dat dat zo hoorde.

Als marktonderzoeker analyseerde bakken met kwalitatieve data voor grote internationale merken.

Ik was er goed in, maar ik werd er helemaal niet gelukkig van.

‘Tsja, dit is het nou eenmaal’ en ‘Misschien ben ik wel niet gemaakt om te werken’ dacht ik regelmatig. 

Mijn creativiteit en liefde voor tekenen kwam weer helemaal terug!

Tot ik een paar jaar geleden via Instagram iets voorbij zag komen over handlettering

Ik was gelijk verkocht en ging ermee aan de slag. Dit breidde zich uit naar waterverven

Wat begon als hobby groeide uit tot een een side-hustle. Met een Etsy shop en hier en daar een opdracht op maat.

Mijn creativiteit en liefde voor tekenen kwam weer helemaal terug!

Zou het dan toch mogelijk zijn, ‘Iets met tekenen’ worden? 

Maar, er ontbrak toch nog iets. En toen ik me vervolgens ging verdiepen in zakelijk tekenen viel het kwartje. Dit is wat ik wil doen! Miin hersens laten kraken om de rode draad uit een verhaal te halen, en vervolgens mijn creativiteit laten erop loslaten om dit om te zetten in een krachtige tekening. 

In april 2021 nam ik ontslag en na mijn zwangerschapsverlof ben ik eind 2021 vol voor het ondernemerschap gegaan om de wereld een stukje slimmer & positiever te maken met elke tekening die ik creëer!

“Het enthousiasme dat je hebt werkt zo aanstekelijk! Je legt alles super duidelijk uit en geeft heel veel tips. Ik ben al een paar avonden zoet met tekenen en uitproberen. Ben heel blij dat ik deze cursus heb gedaan! “

5
Linde | Co-begeleider Centering Zwangerschap
Linde Communicatie

“De reden dat ik Frances heb ingeschakeld als illustrator van mijn Bold Moves kaartspel voor ondernemers was omdat het al om vrij serieuze acties gaat. Daar mocht wat speelsheid in terugkomen en haar manier van tekenen vond ik heel erg leuk. Nu is het een vrolijk spel wat ook extra leuk is om te spelen doordat er toffe illustraties op staan.

En los van het fantastische resultaat, de vele positieve woorden die ik ook met name over de tekeningen heb gehad, heb ik de samenwerking met Frances als heel fijn ervaren.

Frances was snel, concreet en vooral zelf erg creatief. Ik gaf mijn idee en zij tekende daar de perfecte visual bij. Ik had echt nog maar een paar kleine aanpassingen en ook die snapte ze meteen en pakte ze direct op. Echt een heerlijke samenwerking en wat ben ik trots op het Bold Moves spel.”

5
Talitha van der Voorde | Funnelcoach voor VA's
Bij Talitha

“Ik vind het super fijn werken met je. Je hebt aan een woord genoeg en behoort inmiddels echt wel tot mijn team. Je kan het verhaal dat ik wil overbrengen heel goed uitbeelden. Daar krijg ik ook heel vaak complimenten over. Het is heel duidelijk en het past ook nog eens heel goed bij mijn huisstijl. Daar ben ik super blij mee!”

5
Chantal Jansen | HR & Arbeidsrecht Expert
Wetenswaardig

En wie ben ik dan buiten zakelijk tekenaar?

Na een omzwerving via Portugal zo’n acht jaar geleden, waar ik twee jaar heb gewoond, zit ik inmiddels op mijn plek in Valkenburg (naast Leiden, niet die in Limburg!). Hier woon ik samen met mijn Portugese vriend en dochtertje (2) en is er in april nog een kleine op komst!

1001 hobbies

Ik hou van nieuwe hobby’s uitproberen. Na jaren trouw te hebben gehockeyd heb ik de afgelopen jaren leren rolschaatsen, kalligraferen, handletteren, borstcrawl zwemmen, squashen, houtskool model tekenen, surfen, windsurfen, in een popkoor gezongen en lady style latin dansen.

Wat zou de volgende hobby worden…?

icoon poppetje op potlood vliegend

Frances fun facts

talenknobbel

 Ik heb overdag 3 talen in mijn hoofd: Mijn vriend komt namelijk uit Lissabon. Met onze dochter spreekt hij Portugees en Nederlands en onderling praten in een mix van Engels, Nederlands en Portugees.

Niet alleen maar leuke plaatjes

Ik lees ook graag, en dan het liefst fantasy. Alle boeken van Sarah J Maas en Leigh Bardugo zijn echt mijn favoriet. Heb je nog fantasy boekentips?

Ik dacht dat ik niet kon tekenen

Toen ik nog studeerde ( Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft) was ik er juist van overtuigd geraakt dat ik níet kon tekenen. Kun je het je nu voorstellen?

Werk is hobby

Ik ben een van de lucky ones waarbij mijn hobby is uitgegroeid tot mijn werk! Ik had dan ook nooit gedacht dat ik met tekenen mijn brood zou kunnen verdienen.

Waterverven

Ondanks dat mijn hobby nu mijn werk is, heb ik altijd een schetsboekje en waterverfsetje bij me om vrij te kunnen tekenen. Op @franwiththepen kun je mijn waterverf creaties vinden.

Mij maak je gelukkig met

Uitslapen (ik ben géén ochtendmens), sushi, vakantie naar de zon (maar niet te heet) en lekker borrelen met vrienden of familie!
poppetje met potlood paars

hoe kan ik jou helpen?

Ben jij het type uitbesteden, zelf leren, of juist een mix van beide? Ik heb voor ieder wat wils!

poppetje tekent een tekening illustratie

Tekeningen op maat

Trek de aandacht van jouw ideale klant door je aanbod en kennis in één oogopslag helder over te brengen zodat ze van inspiratie overgaan tot actie.

poppetje tekent poppetje op de muur illustratie

Make it pop pakket

Breng je boodschap nog opvallender over door op maat gemaakte poppetjes toe te voegen aan je website, social media en andere content.

poppetje tekent op een vel papier

Praatplaat

Stimuleer de betrokkenheid en samenwerking van je organisatie door alles op één helder en inspirerende manier visueel samen te vatten.

poppetje tekent op papier, ander poppetje praat tegen publiek

Live tekenen

Zowel tijdens als na jouw bijeenkomst (event, congres) een blijvende indruk achterlaten? Met een live getekend visueel verslag is dat gegarandeerd het geval!

poppetje helpt ander poppetje met tekenen

Trainingen

Zelf ook de kracht van tekenen ervaren? Waarom leer je het niet zelf? Ik laat je zien dat het écht niet zo moeilijk is. Voor je het weet heb ook jij het tekenvirus te pakken!

COMING SOON