Visueel verslag live tekenen

Jouw bijeenkomst ter plekke vastgelegd in een inspirerend, helder en duidelijk visueel verslag!

vier poppetjes met allemaal een pen en potlood

Organiseer jij binnenkort een event of bijeenkomst en wil jij dat informatie echt blijft hangen?

Natuurlijk wil je dat! Het probleem is dat tijdens events, workshops, congressen of een andere vorm van een bijeenkomst er vaak zoveel wordt gezegd, dat mensen het overzicht verliezen.

Gebruik de kracht van beeld ook tijdens jouw bijeenkomst door mij live mee te laten tekenen

Een live getekend verslag ziet er niet alleen indrukwekkend uit, het zorgt ervoor dat de boodschap beter overkomt. Je hebt iets wat prikkelt, mensen laat lachten en aanzet tot actie. Reken maar dat de resultaten van die dag niet langer liggen te verstoffen in een bureaulade. Jouw deelnemers vertrekken vol plezier, inspiratie en in de actiestand.

En bijkomend voordeel: je hebt gelijk de hele bijeenkomst op papier staan. Hoef je ook zelf geen aantekeningen meer te maken 😉

“Super knap en leuk om te zien hoe Frances van alle 7 talks een super toffe visual heeft gemaakt. Ze heeft kneiterhard gewerkt en het resultaat is echt heel leuk geworden. Daardoor konden wij de inhoud op een leuke en originele manier terugkoppelen aan alle deelneemsters én we hebben gelijk hele leuke input voor onze marketing en communicatie voor het VA-congres 2024.”
Arlette Vos | Organisator VA Congres

Live Tekenen: Een inspirerend resultaat van jouw event met blijvende impact

Live tekenen, ook wel visual recording of graphic recording, is het maken van een live beeldverslag tijdens een bijeenkomst zoals een congres, heidag of livedag.Dit verslag bevat de essentie van de gedeelde informatie en bestaat uit zowel woord als beeld.

Het resultaat?

Mensen raken enthousiast en geïnspireerd: het heeft een indrukwekkend effect wat langer blijft hangen dan bijvoorbeeld notulen die achteraf worden verstuurd.
De informatie beter wordt begrepen: door de kennis visueel te presenteren wordt het makkelijker om de informatie te begrijpen, te onthouden en onderlinge verbanden te leggen.
De betrokkenheid wordt vergroot: Door belangrijke input van de aanwezigen direct te vertalen op papier voelt iedereen zich gehoord.
5 poppetjes op een rij, het poppetje in het midden staat met handen in zij en valt op door een ander kleur truitje

Met Visual recording zorg je voor focus en een tastbaar, inspirerend resultaat dat ook ná jouw event nog voor inspiratie en actie zorgt!

Wanneer is het slim om een live tekenaar uit te nodigen op je event?

Altijd natuurlijk 😉 Maar een live tekenaar is van grote toevoeging en ideaal als je binnenkort een bijeenkomst organiseert waar (complexe) kennis, ideeën en plannen worden gedeeld. Zonde als die na deze dag verloren gaan. Denk bijvoorbeeld aan een congres, symposium, heidag, strategiesessie of livedag.

Maar extra slim wanneer jij dit wilt:

Een tastbaar verslag van je bijeenkomst, zodat jij en deelnemers direct aan de slag kunnen met wat er is besproken.
Ervoor zorgen dat de kennis die je deelt, lang blijft hangen.
Jouw aanbod
Missie of visie
Processen of werkwijze
profielfoto
icoon poppetje op potlood vliegend

Van aanvraag tot live tekening: zo ga ik te werk!

Een live tekenaar moet luisteren, filteren én tekenen tijdens een bijeenkomst. Dat ontstaat dus niet zomaar, het is topsport! Een goede voorbereiding is het halve werk, dus laat mij je meenemen in mijn werkwijze.

poppetje tekent een tekening illustratie

1. Aanvraag doen

Vul het aanvraagformulier waarin je aangeeft om wat voor bijeenkomst het gaat, wat het doel is van de bijeenkomst,  wanneer het is en waar.

poppetje tekent een tekening illustratie

2. Even kennismaken

Via zoom bespreken we jouw wensen en verwachtingen, het programma van die dag en of ik digitaal of op papier kom tekenen.

poppetje tekent een tekening illustratie

3. Voorbereiding

Ik lees me vast in, bereid enkele onderdelen van de tekening vast voor en stel vast het kleurenpalet in van jouw of jullie organisatie.

poppetje tekent een tekening illustratie

4. Ready, set, go!

De grote dag is aangebroken! Ik doe die dag mijn magic. In overleg laat ik het resultaat direct al aan het einde van de sessie zien aan de aanwezigen.

poppetje tekent een tekening illustratie

5. Puntjes op de i

In de week na de bijeenkomst zet ik de puntjes op de i en ontvang jij de tekening in je mailbox als .jpg en .pdf bestand op A3 formaat.

poppetje tekent een tekening illustratie

6. Blijvend impact

Stuur het visueel verslag naar de aanwezigen, print het uit of verwerk (onderdelen) in andere documenten. It’s all yours!

“Frances had eerder een poppetje voor ons bedrijf getekend dus ik was al groot fan van haar. Maar niet van tekenen. Toch kriebelde het bij mij omdat ik de mogelijkheden wel zag, dus na de bevestiging dat ook -mensen zoals ik kunnen tekenen- heb ik mij direct ingeschreven. Ik kan met zekerheid zeggen dat het een van de beste beslissingen is geweest. En sowieso een van de leukste! Naast het beter worden in tekenen heb ik ook geleerd om op een andere manier te denken, van woorden naar beeld.”

5
Mariëtte Zwaneveld | UX Expert & Webdesigner
Spotlight Webdesign

“Wat een leuke cursus was dit. Het biedt je superveel mogelijkheden om allerlei dingen visueel zichtbaar te maken. Plaatsjes kijken si en blijft toch leuker dan lappen tekst tekenen. Frances legt het ook duidelijk uit en geeft je inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Vooral de tip dat je tekening geen kunstwerk hoeft te zijn was erg fijn. Ikzelf denk al snel te moeilijk enin details, maar Frances heeft laten zien dat less soms echt more is. Dus wil je even lekker ontspannen en toch nuttig bezig zijn voor je bedrijf, dan is deze cursus zeker een aanrader. Thanks voor je enthousiasme Frances!”

5
Angela van Bergeijk | Business Organizer
Panter in Crime

“Ik vind het super fijn werken met je. Je hebt aan een woord genoeg en behoort inmiddels echt wel tot mijn team. Je kan het verhaal dat ik wil overbrengen heel goed uitbeelden. Daar krijg ik ook heel vaak complimenten over. Het is heel duidelijk en het past ook nog eens heel goed bij mijn huisstijl. Daar ben ik super blij mee!”

5
Chantal Jansen | HR & Arbeidsrecht Expert
Wetenswaardig

Klinkt goed, wat is mijn investering?

De precieze investering is afhankelijk van de duur van het event en de hoeveelheid tekeningen. Hieronder vind je alvast een indicatie. Ik maak graag een offerte voor je op maat!

Een prijsindicatie

Dagdeel vanaf 950 euro ex btw
Hele dag vanaf 1500 euro ex btw

Dit is inclusief:

Een goed voorbereide enthousiaste tekenaar die de essentie van jouw bijeenkomst in woord en beeld vangt.
Alle overlegmomenten, zowel vooraf, tijdens als daarna.
Inclusief reiskosten (binnen NL) en aanwezig zijn.
Een digitaal bestand in hoge resolutie van de tekening binnen 3 werkdagen opgeleverd. Je ontvangt de tekening standaard in A3 formaat als .jpg en .pdf bestand.
In de huisstijlkleuren van jouw bedrijf, eventueel ook met het logo erin verwerkt.

Hier was ik ook live tekenaar

“Frances maakt tekenen echt leuk. Door haar goede uitleg en mooie voorbeelden is de training heel goed te volgen. Ik zei altijd dat ui niet kon tekenen, maar zelfs ik kan nu tekenen.”

5
Garcia Stans | Financieel Adviseur
Sparkle Your Business

“Ik heb Frances benaderd omdat we op zoek waren naar iemand die voor de opgestelde visie van onze fabriek een aantrekkelijke visuele weergave kon maken. Na het zien van voorbeelden van haar werk via Linkedin was ik direct enthousiast om haar te benaderen. De samenwerking en communicatie verliep soepel. Frances is kundig, snel, effectief en begrijpt en verwerkt feedback goed. Ze weet haar eigen creatieve inbreng goed te verweven met onze inhoudelijke input. De plaat die ze gemaakt heeft helpt ons meteen al bij het uitdragen van onze visie naar alle teams binnen onze fabriek en zorgt voor een duidelijk begrip van waar we met onze fabriek naar toe willen groeien en hoe we daar willen komen.”

5
Suzanne Vromen | Hr Manager
Koudbandwalserij Tata Steel
Mystery Person

Dankbaar voor de Visuals die Frances getekend heeft voor mijn bedrijf! Ik stelde een vraag, waarvan ik in eerste instantie dacht dat zoiets niet te tekenen viel. Maar jawel hoor! Ze heeft mij verrast met het resultaat en daar geniet ik nog iedere dag van. Dankjewel, Frances!

5
Kim Rietveld | Businesscoach
Adfirecoaching

Ik ben Frances: zakelijk tekenaar en visual recorder!

Jaren geleden was ik in Lissabon op een congres, waar van elke keynote speaker een live getekend verslag werd gemaakt. 

“WAUW” dacht ik. Dát wil ik ook kunnen! 

Maar hoe? Want luisteren, filteren én tekenen tegelijk is niet iets wat je ‘zomaar’ even doet

Na heel veel zelf oefenen en tekenen en het volgen van een intensieve training helemaal gericht op visual recording ging ik de uitdaging aan. En wat geeft dat een kick!

Ik vind dan ook niks leuker dan aan een berg aan informatie de essentie te vangen en dit om te zetten in een inspirerende, pakkende tekening in mijn herkenbare en speelse stijl.

Zie ik jou op jouw volgende event?

Ondernemers blij gemaakt

besmet met het tekenvirus

poppetjes getekend

Kan jouw bedrijf wel een visuele boost gebruiken?

Let’s get in touch! Vul het vragenformulier in en laat me weten om wat voor bijeenkomst het gaat, wat het doel is van de bijeenkomst,  wanneer het is en waar. Dan neem ik contact met je op!

poppetje die blauwe pen vasthoudt

Yes, ik wil jouw als live tekenaar!

  Nog vragen? Hier vind je de antwoorden

  Hoe ver van tevoren moet ik een visueel verslag aanvragen?

  Hoe eerder hoe beter! Mijn agenda loopt snel vol, dus wacht vooral niet te lang met het vragenformulier invullen. Is het toch een last-minute aanvraag geworden? Wie weet heb ik toch nog een gaatje.

  Teken je digitaal of op papier?

  Ik kan tijdens jouw bijeenkomst zowel op een flipover (op papier dus) of op mijn iPad tekenen. Afhankelijk van het doel van de dag en van de tekening kijken we samen wat de beste keuze is.

  Passen jouw tekeningen wel bij ons bedrijf/organisatie?

  Mijn stijl is vrolijk, toegankelijk en simpel. Het focust zich op de kern van het verhaal zodat de boodschap snel en duidelijk wordt overgebracht op een leuke manier. Uiteraard is het wel belangrijk dat mijn tekenstijl je aanspreekt, dus bekijk ook zeker even mijn portfolio.. Daarnaast zorg ik dat ik jouw huisstijlkleuren gebruik, eventueel met wat aanvullende kleuren om er een passend geheel van te maken.

  Mijn vraag staat er niet tussen!

  Stuur me dan gerust een mailtje op info@franwiththepen.com en stel me jouw vraag!

  tekening van een poppetje dat op een laptop de handstand doet